De geschiedenis van onze chocolade is even rijk als de smaak
Ons innovatieve karakter wordt weerspiegeld in de geschiedenis van Artista Chocolates. Dat verhaal begon zo’n 40 jaar geleden met het opstarten van een artisanale chocolaterie, en gaat dagelijks verder met onze zoektocht naar duurzame, verantwoorde cacao.
1984
Marc Baptista richt Baptista Chocolates op
Hoewel hij eigenlijk een computerspecialist van opleiding is, beslist Marc Baptista om een chocolaterie te openen in de Ulensstraat in Brussel (BE), nabij Tour & Taxis. Hier begint hij met de productie van pralines. Later komen daar ook chocoladerepen bij. In 1987 produceert Baptista 10 ton chocolade per jaar.
1993
Baptista Chocolates bouwt een nieuwe productielijn in Itter (BE)
De nieuwe productiehal is 1.600m2 groot en zorgt ervoor dat Baptista nu 4 ton chocolade per dag kan produceren. Deze dagelijkse hoeveelheid is bijna de helft van het jaarlijkse productievolume in 1987. Intussen exporteert Baptista ook 70% van zijn producten wereldwijd.
2013
Neuhaus Holding neemt Corné Port-Royal en haar fabriek in Waver (BE) over
2014
Baptista Chocolates verdubbelt haar productiecapaciteit in Itter (BE)
2016
Artista Chocolates wordt geboren door een samensmelting van Baptista Chocolates en de productie van Corné Port-Royal.
Daarbij worden de 4 bestaande productielijnen uitgebreid en overgebracht naar de productiesite in Waver (BE).
2018
Installatie van de 5de productielijn in Waver (BE)
2020
Artista Chocolates heeft voortaan toegang tot +200 hectaren cacaoplantage in Ecuador
Op die manier beantwoorden we aan de toenemende vraag naar volledig traceerbare en duurzame cacao.
2021
Artista blijft groeien
Onze chocolade wordt wereldwijd verdeeld door een network van locale supermarkten en detailhandels. Ontdek hier de producten uit ons Family & Private Label assortiment.